Traditioner

Fastelavn

Fastelavn er lidt anderledes i vores hus. Børnene laver selv deres udklædning, de river underlige katte med haler i panden eller 5 øjne, de maler og putter glimmer på pastapenne, som pynt til deres fastelavnsris, de river i tønden, som vi selv har lavet i papir og børnene har malet på, i stedet for at slå på den, tønden er desuden meget større end barnet og fyldet i tønden har børnene selvfølgelig også været med til at lave.

Vi inviterer barnets familie til fastelavnsfest en fredag eftermiddag, hvor der bliver serveret lækre fastelavnsboller med æblemos.

Til selve arrangementet byder personalet velkommen og fortæller om fastelavnsprojektet. Efterfølgende går børnene og personalet ind i puderummene og forældre følger med. Sammen med personalet holder børnene en ”morgensamling” hvor der bliver sunget fastelavnssange og fortalt om fastelavnsfesten. Derefter bliver tønden båret ind og hængt op og børnene må lige lure hvad der skal ske og pludselig ved de hvad de skal. Tønden skal ødelægges for at vi kan komme ind til godterne som kan være hjemmebagt knækbrød som er pakket ind i smukt silkepapir.

Sommerfest

Sommerfesten er en hyggelig fredag eftermiddag, hvor alle familier kommer med en ret til vores fælles buffet. Her er der mulighed for at snakke med hinandens børns forældre og personale i et hyggeligt og festligt lag.

Til festen bliver i budt velkommen af personalet. Til dette arrangement efterspørger og inddrager vi meget gerne forældre med særlige kompetencer, som evt. vil spille lidt instrumenter, synge sange med os eller kan noget helt tredje. Det vigtigste er den hyggelige stemning og den proces børnene er  med i, med forberedelse af pynt til festen.

Jul

Julen er noget ganske særligt og det er den også hos os. Men som et modsvar på julestress og mange julearrangementer i børnenes familier er vores jul rolig, afslappet, fordybende og uden forældrearrangement, hvilket forældrebestyrelsen har besluttet.

Det vigtigste i vores juletid er det sanselige, oplevelsen og stemningen. Lyden af klassisk musik, duften af gran, kanel og citrusfrugter, belysningen, fornemmelsen af sammenhold og glæden ved julen.

Børnenes julegaver laves gerne i november, så der er fokus på processen og barnets mulighed for fordybelse. Igen fordi december måned skal opleves som noget stemnings-, glædes- og fredfyldt.