Der var engang…

Historien bag Jagtvejens Asyl

 
Asyl, kommer fra latin og betyder “fristed”.

Huset er bygget i 1920’erne med det formål at være daginstitution. Dengang var der anderledes forventninger og krav til at passe børn. Forstanderinden boede på 1. sal, som derfor var indrettet til privat bolig.

Huset var dengang forsynet med dannebrogsvinduer, og et træstakit rammede haven ind. Børnene opholdt sig i stueetagen, som kunne rumme rigtig mange børn.

Jagtvejens Asyl Børnehus i gamle dageDamerne, der passede børnene i gamle dage, bar hvide kapper og forklæder som en form for arbejdsuniform. ‘Ro, renlighed og regelmæssighed’ har formentlig hersket som fast princip i huset. Endnu i 1988 lå de hvide kapper i de gamle skabe, og billeder vidner om, hvordan huset har set ud med de mange børn og personale.

Kunne væggene tale, ville de fortælle mange historier om udviklingen af det pædagogiske arbejde i Jagtvejens Asyl i årenes løb.
 
Godt indeklima

En af de store fordele ved at holde til i et gammelt hus er at vi ikke kender til de problemer med indeklimaet, som nyere huse af beton, er kendt for, at kunne give. Hos os er luftudskiftningen god.
Men på mange områder er huset naturligvis blevet renoveret i tidens løb. Der er kommet nye vinduer og lofterne er ændret, så der i dag, er støjdæmpende gipsplader.