Når dit barn bliver syg

Syge børn har det skidt, og dagen kan blive helt uoverskuelig for barnet.

Syge børnNår personalet tænker, at et barn har det skidt, er det på baggrund af vores kendskab til og erfaring med barnet. Det kan også være så åbenlyst at barnet har feber, kaster op og viser andre fysiske tegn på sygdom.

Eksempel
Et barn som normalt er livligt og aktivt opsøgende på de andre børn eller legetilbud, og som pludselig er passivt og virker uintersseret, hænger og virker klynkende, er et barn, som får særlig opmærksomhed hos personalet. Vi vil iagttage barnet i en periode, og samle de observationer vi hver især har gjort.
En pædagog vil efterfølgende tage kontakt til barnets forældre, og sammen med forældrene vurdere om barnet skal hentes med det samme, når barnet eksempelvis har spist/sovet eller om vi skal se barnet an og ringe igen senere.

 

  • Vores fokus er på barnet – selv om vi godt ved, at mange forældre er pressede på deres arbejdsplads.
  • Det antal personale vi har, er beregnet ud fra at det er raske børn, vi arbejder med.
  • Hvis dit barn bliver syg eller kommer til skade i vuggestuen, ringer vi til dig, og beder dig om at hente barnet hjem. Ved alvorlig tilskadekomst, tager personalet direkte på skadestuen med barnet og kontakter dig undervejs.
  • Når barnet virker frisk og har genvundet appetitten og humøret, modtager vi barnet igen i institutionen
  • Ved sygdom som f.eks. skoldkopper modtages barnet først når alle sårskorper er faldet af – da barnet smitter indtil da.
  • Børn med øjenbetændelse må gerne komme i vuggestue, hvis de er under behandling.
  • Børn med diarré og stærk forkølelse skal blive raske før de kommer i vuggestue igen.
  • Ved sygdom er det vigtigt at informere om hvad dit barn fejler, så andre forældre kan blive informeret f.eks. om skoldkopper, lus el.lign.

Hvis du er i tvivl om dit barn må møde ind i institutionen, så ring til os eller besøg www.sygebørn.dk
Vores sygdomspolitik følger denne sides lægefaglige anbefalinger. Under hvert emne/sygdom kan du se om dit barn må komme i institutionen med den pågældende sygdom.
Billedlink til sygebørn.dk